MHA Automation
 
Bel voor meer info: (0413) 257890
Online support: klik hier voor hulp op afstand
Kantoorruimte te huur - Klik hier voor info
 
NIEUWS
 

Einde Microsoft SBS server
[geplaatst: 11-4-2013]

 

 

Small Business Server 2011 is de laatste versie die uit is gekomen van het bij het MKB zeer populaire pakket SBS. Helaas heeft Microsoft besloten om niet meer door te gaan met dit product. Voor kleine bedrijven (tot 50 à 75 gebruikers) was SBS het ideale server product. Voor relatief weinig geld had men een compleet pakket aan software voor een server met o.a. Exchange. In Open License is SBS al vanaf juni 2013 niet meer leverbaar. OEM versies zijn nog tot eind 2013 verkrijgbaar.

Microsoft dwingt de klanten nu dus over te stappen op losse producten (Server 2012, Exchange 2012, enz). Het mag duidelijk zijn dat dit voor de meeste situaties een kosten verhoging met zich mee brengt. Alternatief is om (gedeeltelijk) onderdelen in de cloud onder te brengen.

Ons advies is voor klanten die overwegen hun bestaande SBS server binnen nu en 2 jaar te vervangen,  dat nog dit jaar te doen. Men kan dan nog gebruik maken van SBS 2011, wat dus een aanzienlijke kostenbesparing met zich mee brengt. Met name bedrijven die nog met SBS 2003 werken is het belangrijk om te migreren naar een nieuwe versie. Outlook 2013 (meegeleverd met nieuwe computers met een Office licentie) werkt namelijk niet meer met Exchange 2003 uit SBS 2003.

Voor meer informatie en het juiste advies kunt u altijd contact met ons opnemen.

 
     
« Terug naar het nieuwsoverzicht    
     
algemene voorwaarden | disclaimer | privacy verklaring